Potpisan sporazum o otvaranju fabrike "Beneton" u Nišu

Bez autora
Jan 31 2011

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i predstavnici kompanije "Beneton" i grada Niša potpisali su danas sporazum o otvaranju fabrike "Beneton" u Nišu. Visina investicije iznosiće 43,2 miliona evra, a država će taj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Ovom investicijom jug Srbije će postati centar tekstilne industrije. Od marta “Beneton” će i zvanično postati vlasnik "Niteksa". Planirano je da proizvodnja počne od maja, a u komaniji će u naredne četiri godine zaposliti 2.700 radnika. "Beneton" kupuje imovinu "Niteksa" iz Niša za tri miliona evra i planira da polovinu proizvodnih hala sruši i izgradi nove objekte i kupi novu opremu. Planirana proizvodnja je milion odevnih predmeta do kraja godine. Takođe, plan je da godišnji obrt u punom kapacitetu fabrike bude oko 72 miliona evra, a proizvodnja će prvenstveno biti namenjena izvozu.

Potpisan sporazum o otvaranju fabrike "Beneton" u NišuPotpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i predstavnici kompanije "Beneton" i grada Niša potpisali su danas sporazum o otvaranju fabrike "Beneton" u Nišu.

Visina investicije iznosiće 43,2 miliona evra, a država će taj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Ovom investicijom jug Srbije će postati centar tekstilne industrije.

Od marta “Beneton” će i zvanično postati vlasnik "Niteksa". Planirano je da proizvodnja počne od maja,  a u komaniji će u naredne četiri godine zaposliti 2.700 radnika.

"Beneton" kupuje imovinu "Niteksa" iz Niša za tri miliona evra i planira da polovinu proizvodnih hala sruši i izgradi nove objekte i kupi novu opremu. Planirana proizvodnja je milion odevnih predmeta do kraja godine. Takođe, plan je da godišnji obrt u punom kapacitetu fabrike bude oko 72 miliona evra, a proizvodnja će prvenstveno biti namenjena izvozu.

Ovaj način podsticaja investitora je isplativ, jer urađene analize govore da je rok povraćaja novca ispod godinu dana, a kroz uplatu poreza na zarade uposlenih radnika. U slučaju "Niteksa" biće angažovani i lokalni građevinari koji će graditi fabrike i dobiti 10 do 15 miliona evra po osnovu angažmana na tom poslu.

"Beneton" proizvodi više od 150 miliona odevnih predmeta godišnje i ima trgovinsku mrežu od približno 6.000 najsavremenijih butika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik